12.5.09

Ergenekon Deneme Sınavı

BEN ERGENEKONU ÇOK İYİ ÖĞRENDİM Mİ DİYORSUNUZ?

TARAFIMI SEÇTİM Mİ DİYORSUNUZ?
DENEME SINAVIMIZ İLE BÜTÜN BİLGİLERİNİZİ SINAYIN
HARMAN SEÇME VE YERLEŞTİRME KURUMU SUNAR


Yaşları yetmiş, seksen ve doksan olan üç darbeciden en genci ilk prostat ameliyatından önce darbe yapmak için heveslendiğine göre bu günden itibaren darbeye kaç gün vardır?

a) 2 gün
b) 4 gün
c) Bir ay
d) Çok geç

İki muvazzaf subay bir sulu tarlayı on bir günde kazabilmektedir. Aynı tarlayı bir muvazzaf operatör normal bir kepçe ile gece vakti 20 dakika da kazabilmektedir. O vakit saklanılan lav silahının patlamadan bulunması ihtimali nedir?

a) Çok büyük olasılık
b) Kesin kez
c) Patlar
d) Lav silahı ürkütücü bir örnek bence

7. dalga da 3 gün şubeye alınan bir akademisyenin bundan sonra alınacağı dalga sizce kaçtır? ( hesap makinesi kullanmadan bir çırpıda)

a) 21. Dalga
b) 10. Dalga
c) Dalgasız arada tek başına da alınabilir
d) Alınmaz

‘Dinlenen bir telefonun ‘Ölümüne Mesajcell ‘abonesi olduğu anlaşılmıştır. Örgüt üyesinin bu hesaplı servisi kullanmayarak hem de ‘Kamucell’ üyesi bir arkadaşını öylesine araması ile ortaya çıkan kontör harcamasını örgütün üyelerinin savruk ve müsrif olmasına veririm’ diyen bir polis yetkilisi bu cümle de ne hatası yapmıştır?

a) Kontör hatası
b) Şebeke hatası
c) Arama hatası
d) Hatasızdır

Bir vakfa ait bir arazinin iç açıları toplamı yüz seksen derecedir. Gözlerimizi kapatalım bu arazinin üçgen olduğunu düşünelim. Cephaneleri gömmek için en doğru yerin koordinatlarını bulunuz?

a) Çınar’ın dibi
b) Hemen girişte sola
c) Çıkışa yakın
d) Derine gömebiliriz

Bir Kızılderili baltayı toprağa barış için gömdüğüne emniyette kimseyi inandıramamaktadır. Gömdüğü arsa Dalan’ın olduğuna ve Kızılderili de Yeditepe’de etnik kutnik bir ders verdiğine göre bu şef bile olmayan sıradan Kızılderili ancak kaçıncı iddianameye girebilir?

a) 4
b) 6
c) 8
d) 10

"Sen Silahları gömende
Yaş yetmişe gelende
AKP kendiliğinden gidende
Bu denediğin uğur mu ola?"
diye başlayan Türkü’nün yöresi neresidir?
a)Gayrettepe nezarethane
b)Ankara) İstanbul uçağı
c)Silivri
d)Anonim

‘Ben Tuncay Güney ‘e karşıyım, abicim’ diyen arkadaşını ‘Antisemitik’ olmakla suçlayan Köksal Bey haklı mıdır? ‘Haklıdır ancak bir yere kadar’ diyorsanız 3223 e mesaj atın. Kontörü olmayanlar çaldırıp kapatabilir.

a) Haklıdır derim
b) Haksızdır derim
c) Antisemitik başka Siyonist başka
d) Sinyor Bartu hala saygı görür.

Aşağıdakilerden hangi ikili her ama her konuda aynı fikirde değildir?

a) Çengiz Çandar - Nazlı Ilıcak
b) Mehmet Altan - Eser Karakaş
c) Ali Bayramoğlu - Fehmi Koru
d) Hıncal Uluç -Ertekin Dinçay

Encümen-i daniş adlı toplulukta bulunan yedi üyeden ikisi keldir. Geriye kalan beş samur saçlı üyenin yaşlarının toplamı ise 1782’dir. Buna göre bu grubun bir öğlen balıkçıda yapmış olduğu toplantıyı rastgele basacak bir polisin ilk tutuklayacağı üyenin hem genç hem de kel olma olasılığı nedir?

a) Yüzde beş
b) Yüzde bin beş yüz.
c) Her türlü alır.
d) İddia etmiyorum ama bence büyük

Bir savcı bir iddianameyi on sekiz ayda yazmakta ancak bitirememektedir. Bir türlü bitiresi gelmez. Telefonlar, ortam dinlemeleri, şunlar, bunlar derken günler günleri kovalamıştır. Birazını okusun diye verdiği başka bir savcı da nerede kaldığını unutmuş dört aydır bulamamaktadır. Hapiste ‘Bu iddianame bitse de ne ile suçlanıyorum ah bir öğrensem‘ diye gayri ihtiyarı düşünen bir zanlının gözünden hukukta bu duruma ne ad verilir?

a) Davasız infaz
b) Ceza diye yalvartmak
c) Geç gelen adalet
d) Hepsi

( V.Ö'ye hürmetle)